Gezonde (berg)lucht uit Zuid-Tirol voor kinderen in de Leidse binnenstad!

21/03/2018

In opdracht van Grimbergen Installaties b.v. uit Rijnsburg hebben wij een Verheij - Weger luchtbehandelingskast geleverd voor basisschool Pacelli in Leiden. Het schoolgebouw stamt uit 1956 en was hard aan renovatie toe. Het lekte en was niet meer van deze tijd. Het hoofdgebouw, in 2016 tot gemeentelijk monument verklaard, blijft staan en wordt opgeknapt. Naast het hoofdgebouw wordt gewerkt aan een nieuw pand van één etage hoog.

De luchtbehandelingskast moest geplaatst worden op de zolder van het monumentale pand. Dit betekende dat wij aan bepaalde afmetingen gebonden waren. In samenwerking met Vintis installatieadviseurs BV zijn wij tot een selectie gekomen die voldoet aan alle eisen die gesteld waren. Dankzij de flexibele productiemethode (produceren op de mm. nauwkeurig) van Weger zijn wij erin geslaagd een luchtbehandelingskast te leveren die, en op de zolder past en uiteraard aan ErP 2018 voldoet. Bovendien hebben wij ervoor gezorgd dat er nog voldoende ruimte over is om onderhoud te plegen. Via een sparing in het dak hebben wij de luchtbehandelingskast op z'n plaats gekregen. Deze zal over enkele weken in bedrijf worden gesteld.

De Leidse kinderen kunnen dan weer heerlijk leren en spelen in een gezond geklimatiseerd pand wat zeker ten goede zal komen aan hun prestaties. 

cid:image023.jpg@01D20868.DF52C410