Op Schiphol binnenkort frisse lucht door onze Weger-luchtbehandelingskasten

27/03/2014

 

Ter verbetering van het reis- en verblijfcomfort en het verbeteren van de efficiency wordt op Schiphol momenteel op de G-pier een extra laag gebouwd en een nieuw gebouw gerealiseerd voor een centrale securityfilter (het GH-Gebouw).

 

De securitylocaties bij de gates worden verplaatst om het comfort te verbeteren en te kunnen blijven voldoen aan de Europese wet- en regelgeving. Reizigers vanaf Schiphol naar landen buiten het Schengengebied worden in de nieuwe situatie niet meer aan de gate gescreend, maar op een centrale plek. Hierdoor hoeven transfer-passagiers op Schiphol geen securitycheck meer te ondergaan.

 

In opdracht van Strukton Worksphere zullen wij de komende periode de benodigde luchtbehandelingskasten plaatsen. Momenteel worden hiervoor de voorbereidingen getroffen. Het gaat in totaal om 7 energiezuinige (Energieklasse A van Eurovent) luchtbehandelingskasten, variërend in grootte van 10.000 m³/h tot 30.000 m³/h. De luchtbehandelingskasten zijn allen voorzien van warmteterugwinning middels sorptie-warmtewielen.